Labirent Tv Haber, Spor, Ekonomi, Yaşam | labirenttv.com

Ankara'da Pakistan Coşkusu: 80. Bağımsızlık Günü'nde Güçlü Kardeşlik Mesajları

GÜNCEL

Pakistan’ın 80. Bağımsızlık Günü, Ankara Büyükelçiliği'nin düzenlediği görkemli bir törenle kutlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı gecede, iki ülke arasındaki köklü kardeşlik ve stratejik iş birliği vurgulandı.

Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin 80. Bağımsızlık Günü, Ankara’daki Pakistan Evi’nde 13 Ağustos 2026 akşamı düzenlenen prestijli bir resepsiyonla kutlandı. Devletin zirvesini, diplomatik misyonları ve iş dünyasını bir araya getiren etkinlik, Türkiye ve Pakistan arasındaki sarsılmaz bağların bir kez daha altını çizdi.

Görkemli Törene Üst Düzey Katılım

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iki ülkenin millî marşlarının okunmasıyla başlayan gecede, Pakistan Büyükelçiliği Uluslararası Eğitim Grubu Okulu öğrencileri renkli kültürel performanslar sergiledi. Etkinliğe katılan önemli isimler, iki ülke ilişkilerinin geldiği üst düzeyi gözler önüne serdi:

Önemli Katılımcılar Unvan / Kurum Cevdet Yılmaz T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı (Baş Konuk) Yaşar Güler T.C. Millî Savunma Bakanı Dr. Yousaf Junaid Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Kuvvet Komutanları Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları Bakan Yardımcıları Dışişleri ve Ticaret Bakan Yardımcıları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "Ortak Savunma ve Kardeşlik" Vurgusu

Gecenin ana konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türk halkının selamlarını ileterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin klasik diplomasinin çok ötesinde olduğunu belirtti.

Yılmaz'ın konuşmasındaki öne çıkan başlıklar şunlar oldu:

Tarihi Dayanışma: Türk İstiklal Harbi'nde alt kıta Müslümanlarının gösterdiği fedakârlık unutulmazdır.

Üçlü Güvenlik Paktı: Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki Ortak Savunma Anlaşması, bölgesel barış ve istikrarı koruma kararlılığının somut bir adımıdır.

Terörle Mücadele: Türkiye, Pakistan'ın terörizmle mücadelesine ve meşru güvenlik hassasiyetlerine tam destek vermektedir.

Büyükelçi Dr. Yousaf Junaid: "Birlik ve Beraberliğimiz Daim Olsun"

Açılış konuşmasında Pakistan’ın kurucusu Quaid-e-Azam Muhammed Ali Cinnah’ın vizyonuna ve kurucu neslin fedakârlıklarına atıfta bulunan Büyükelçi Dr. Yousaf Junaid, bağımsızlığın zorlu bir mücadelenin eseri olduğunu hatırlattı.

Büyükelçi Junaid konuşmasında şu önemli mesajları verdi:

Kardeşlik Bağı: Türkiye ile ortak inanç ve tarih temelinde şekillenen savunma, ticaret ve eğitim iş birlikleri hızla gelişmektedir.

Keşmir Meselesi: Hindistan'ın yasa dışı işgali altındaki Cammu ve Keşmir halkının kendi kaderini tayin hakkına diplomatik destek sürecektir.

Diasporaya Çağrı: Yurt dışında yaşayan Pakistanlılar, ülkenin dünyadaki elçileri ve kalkınmasının en önemli aktörleridir.

Cinnah'ın 150. Yaşına Özel Sergi

Resmî konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Büyükelçi Dr. Yousaf Junaid, Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah’ın 150. doğum yıl dönümüne özel hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Etkinlik, konuklara dünyaca ünlü Pakistan misafirperverliği eşliğinde sunulan geleneksel lezzetlerin ikramıyla sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.